خوراکی‌های مغذی روزهای امتحان – همشهری آنلاین

خوراکی‌های مغذی روزهای امتحان – همشهری آنلاین



آگاهی از تغذیه درست – و نه صرفا پرهزینه – در روزهای پایانی ماه رمضان و پس از آن می‌تواند در سلامت جسمی و موفقیت تحصیلی دانش‌آموزان موثر باشد. «حمید وطن‌خواه» کارشناس تغذیه در این باره به سوالات همشهری پاسخ داده است که صحبت‌هایش را در ادامه می‌خوانید.  

  • تغذیه چه تاثیری در موفقیت در امتحانات دارد؟

داشتن یک تغذیه مناسب در فصل امتحانات می‌تواند بر تمرکز، حافظه و مهارت‌های حل مساله به دانش‌آموزان و دانشجویان کمک کند. بنابراین کسانی که قرار است امتحان تحصیلی بدهند، بهتر است علاوه بر خوردن مواد انرژی‌زا در وعده‌های سحر و افطار و پس از پایان ماه رمضان در وعده های اصلی روزانه، فراموش نکنند تا به عملکرد بهتر مغز آنها کمک شود.

  • چه غذاهایی برای فصل امتحانات مفیدترند؟

غذاهایی که مکمل‌های زینک و روی دارند، در افزایش سرعت تفکر افراد بسیار موثرند. زینک مورد نیاز بدن را می‌توان از مواد غذایی مانند گوشت قرمز، ماهی، تخم‌مرغ و مغزهای آجیل مانند گردو، پسته، بادام و… تامین کرد. همچنین غذاهایی که دارای امگا ۳ هستند باعث افزایش هوش احساسی افراد می‌شوند. می‌توان با خوردن روغن ماهی (سه بار در هفته) و یا مکمل روغن ماهی، امگا ۳ مورد نیاز بدن تان را تامین کرد. گیاهانی نظیر گردو و تخمه آفتابگردان و ماهی به‌ویژه ماهی سالمون سرشار از امگا ۳ هستند.  

  • غذاهای ویتامین‌دار چه کمکی به حضور ذهن افراد می‌کنند؟

آهن و ویتامین‌های گروه B به منظور حفظ شرایط مناسب جسمی و تامین انرژی مورد نیاز برای عملکرد ذهن هنگام مطالعه ضروری هستند. می‌توان آهن را از گوشت قرمز، اسفناج و غلات و ویتامین B را از تمامی غلات، جوانه گندم، تخم‌مرغ و انواع مغزها تامین کرد. خوردن انواع میوه‌ها را هم در دوره امتحانات توصیه می‌کنیم چراکه آنها شامل همه مواد باارزش موجود در گوشت، تخم‌مرغ، ماهی، مغزها و غیره هستند و علاوه بر این، قند آنها کمتر است. پیشنهاد می‌شود از افطار تا سحر و همچنین پس از پایان ماه رمضان موقع درس خواندن یک عدد سیب، پرتقال، موز، هویج یا زردآلو خورده شود.

برخی از دانش‌آموزان و دانشجویان قبل از امتحاناتی که در ساعات اولیه صبح دارند، به خوردن صبحانه سبک مانند شیرینی و چای و یا اقدام به روزه گرفتن بدون وعده سحری اکتفا می‌کنند. آیا این شیوه را تایید می‌کنید؟ همه تا به حال دلایل زیادی برای اهمیت خوردن صبحانه (سحری در ماه مبارک رمضان) شنیده‌اند اما باید بدانند چه چیزی در وعده صبحانه یا سحری بخورند تا در زمان برگزاری امتحانات بهتر عمل کنند. خوردن چای و کافئین به همراه شیرینی نه‌تنها به نفع نخواهد بود، بلکه آثار منفی بر عملکرد مغز خواهد داشت. بهتر است در وعده صبحانه موادی که شامل پروتئین، کلسیم و فیبر هستند، مصرف شوند. البته بهتر است قبل از امتحان پنیر خورده نشود و همچنین، وعده غذایی صبح سبک اما مقوی باشد. همان‌گونه که صبحانه و سحری نخوردن خوب نیست، پرخوری قبل از  امتحان در ساعات اولیه روز هم مناسب نخواهد بود.

منبع: همشهری آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *