چای داغ مهمترین علت شیوع سرطان مری | نقش تریاک در ایجاد ۵ سرطان

چای داغ مهمترین علت شیوع سرطان مری | نقش تریاک در ایجاد ۵ سرطان



به گزارش ایسنا، دکتر رضا ملک زاده در کنگره بین‌المللی “تازه‌های سرطان‌های شایع دستگاه گوارش” در گرگان اظهار کرد: در سالیان گذشته سرطان مری در گلستان دارای بیشترین شیوع در سطح جهان بود اما بعد از انقلاب که وضعیت اقتصادی و اجتماعی مردم در این منطقه بهبود یافت، شیوع سرطان مری کاهش پیدا کرد.

وی با بیان اینکه شبکه همکاری مهم بین‌المللی را در این زمینه تشکیل دادیم، افزود: بسیاری از راه‌هایی که دیگران رفتند را ما نباید می‌رفتیم و با همکاری می‌توانستیم از این یافته‌ها استفاده کنیم.

ملک زاده با اشاره به آغاز مطالعات در خصوص شیوع سرطان مری در این منطقه بیان کرد: بعد از مطالعاتی که به مدت سه سال بر روی ۵۰ هزار نفر از افراد بالای ۴۰ سال در شهر گنبد و روستاهای شهرستان‌های گنبد، کلاله و آق قلا انجام دادیم مشخص شد، مهمترین علت سرطان مری در این منطقه مصرف چای داغ است. مردم چای را با دمای بالاتر از ۶۵ درجه مصرف می‌کردند.

  • مصرف تریاک باعث ۵ نوع سرطان می‌شود

وی با بیان اینکه ویروس نقشی در سرطان مری در این منطقه ندارد، گفت: مطالعات ما نشان داد تریاک یک ماده سرطان زاست و باعث سرطان‌های مری، معده، پانکراس، مثانه و ریه می‌شود. خیلی‌ها معتقد هستند که تریاک برای سلامتی آنها خوب است در حالی که تریاک ماده‌ای مضر برای سلامتی است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: استفاده از آب آب‌انبار برای شرب، آلودگی هوا در خانه، مصرف کم سبزیجات و میوه‌جات و موضوعات مربوط به بهداشت دهان و دندان از دیگر علل سرطان مری در این منطقه است.

ملک زاده با بیان اینکه عوامل ژنتیکی در بروز سرطان مری مؤثر هستند اما نه به تنهایی، گفت: سیستانی هایی که از جنوب شرق کشور به این استان مهاجرت کردند نیز شیوع سرطان مری در آنها با آمدن به این منطقه افزایش یافت.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر محققان کشورمان، در این تحقیق محققانی از فرانسه، آمریکا، انگلیس و سوئد نیز حضور داشتند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بیان کرد: روش‌های جدیدی در این مطالعات به کار گرفتیم و توانستیم زیر ساختی را برای مطالعات در کشور ایجاد کنیم.

منبع: همشهری آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *